Hovhelse kurs med Tone Wien

Den første helga i mars var det klart for Hovhelsekurs på Holt Landbrukskole i regi av Hrimfaxi.

Det var en stor og ivrig forsamling som møtte opp for å høre på Tone.

Tone Wien har jobbet som veterinær siden 1990 og har fordypet seg innen hov og hovhelse. Tone har bred erfaring innen smådyr og hest og hun har deltatt på en rekke hovrelaterte seminarer i inn og utland. Tone er nå igang med veien til fagbrev som hovslager. Hun driver i dag praksis der hun reiser med mobilt røntgenapparat og diagnostiserer og behandler diverse hov-relaterte problemer over hele landet.

Kurset omhandlet anatomi fra kne/has og ned, hovvinkler, skader/forebygging, føllkorrigering, en kort innføring i forskningsarbeidet til Pollitt/Hampson, røntgendiagnostikk samt forfangenhet. Kursdeltakerene lærte å vurdere en hov utifra kapselens form og hovbeinets vinkel.


Vi tok røntgen av fire hester, mønstret og undersøkte/diskuterte hestene som var med på kurset.